תרופות מהמטבח לטיפול במחלות חורף

שעול538383_27494381

סירופ בצל-חותכים בצל לארבע ומשרים בתוך רבע כוס דבש טבעי ל12 שעות לפחות. שותים מהמיץ כף מספר פעמים ביום.

סירופ זנגביל- מבשלים 100 גר' שורש כתוש בליטר יין שולחני מתוק ומסננים לשתות 3 כפות ביום

תה צמחים- אורגנו, זנגביל, מיורן, מרווה, קינמון, תימין, לימון, עלי לענה, עלי אקליפטוס.

זרעי פשתן- מרתיחים כף זרעי פשתן ב3 כוסות מים. מרתיחים  ומבשלים כ15 דקות מצננים ושותים.

שפעת/הצטננות 

חזרת-  לשפוך כוס מים רותחים לספל עם כפית שורש חזרת חתוך, להשרות 5 דקות ולשתות 3 פעמים ביום.

מיורן(MARJOARM)- לשפוך כוס מים על כפית מיורן ולחכות 5 דקות. לשתות 3 פעמים ביום.

פלפל חריף- למניעת התקרריות כמריחה חיצונית. ניתן לעשות שמן עם פלפל חריף ולמלא רבע בקבוק פלפל חריף והשאר שמן זית ולהניח שבועיים.  

קינמון- להתקררות עם נזלת; לעסו חתיכה קטנה של קליפת קינמון מספר פעמים ביום.    

רוזמרין- חולטים 5-7 עלים בכוס מים רותחים-ממתיקים בדבש ומשהים כ 5 דקות ושותים.    

שום- אכילת 3-6 שיני שום מחזקת את המערכת החיסונית והורגת מיקרובים.

תימין (קורנית)-חולטים 500 גר'עלי קורנית בליטר מים רותחים. מכסים את הראש במגבת ושאפים אדים. ניתן לטפטף 5 טיפות אקליפטוס או שמן אתרי עץ התה,שמן אתרי קמפור,שמן אתרי פלפל שחור,עלי לענה.        

חליטות תה- סמבוק שחור, אכינצאה, לימון.

פתיחת דרכי הנשימהPestle and mortar with herbs

תה נענע ובצל ירוק: בסיר עם 2 כוסות מים משרים כף עלי נענע ורסק של החלק הלבן של בצל ירוק משאירים 20 דקות, מסננים ושותים.

מרק עוף- לבשל עם הרבה שום.

אף סתום

מי מלח- כדי לפתוח סינוסים ואף סתום מטפטפים לאף במשך היום מים עם מלח. ממיסים כפית מלח ב4 כוסות מים רותחים ומקררים.

 סינוסים

ג'ל-מחממים במחבט, על אש קטנה, כף סוכר וכף מיץ לימון טרי עד שמתקבל ג'ל מצננים מעט ומורחים על איזור הסינוסים (יכול להיות כסוכרייה לילדים או להסרת שיער.

סירופ חומץ להמרצת פעילות הסינוסים ולטיהורם- ¼ כוס חזרת טריה מגוררת ו1/2 כוס בצל חתוך ו1/4 כוס זנגביל טרי מגורר וקצת אבקת פלפל חריף מערבבים את כל החומרים ומכסים בחומץ תפוחי עץ. מניחים בצל למשך חודש. מסננים ושותים אפשר להמתיק בדבש. ניתן להשתמש כרוטב לסלט.ברונכיטיס

ליקוריץ (שוש קרח)-בסיר קטן יש לשים כוס מים וכפית שורש ליקוריץ ולהביא לרתיחה.לבשל 10 דקות על אש קטנה. יש לשתות 3 פעמים ביום. (להיזהר בעלי לחץ דם גבוה)

כאב- גרון 

 מרווה- לספל תה מרווה מוסיפים 2 כפות חומץ תפוחים וכפית מלח ים אטלנטי. מגרגרים כל ½ שעה.

חלב וביצה- מוסיפים חלמון ביצה (צהוב) לכוס חלב חם מערבבים ושותים. ניתן להוסיף מעט כורכום. ניתן לשתות את הביצה בקוניאק או ברנדי.

חום גבוה

תה : זנגביל, פטרוזיליה (עלים ושורש).

חומץ- מערבבים חופן פרחי לבנדר/מנטה/ מרווה /טימין בכוס חומץ תפוחים. סוגרים בבקבוק כהה לשבוע ימים.משתמשים בשימוש חיצוני למרוח על בד רטוב ולהניח על המצח.

דלקות אוזניים

שום- (שימוש חיצוני)- 5 שיני שום כתושים ב3 כפות שמן זית. מסננים ומשתמשים בשמן לטיפות אוזניים מודלקות.file0001321621330

בוצין-ורבסקום (שימוש חיצוני)- להכין שמן מהצמח על בסיס שמן זית.

צמחי מרפא ומזונות למינהם נמצאים אצלנו במיטבח ובגינה בשימוש יומיומי.

לסיכום,את ההמלצות שניתנו כאן כדאי לאמץ לפני הופעת המחלה או בתחילתה. תמצאו אותן מועילות ומצילות אתכן מלהפסיד ימי עבודה ולהישאר חולים במיטה. כל שעליכם לעשות הוא להשתמש בצמחים, תבלינים ומזונות שונים הנמצאים אצלכם במטבח בשימוש יום יומי על מנת להקל על הסימפטומים בזמן מחלה.

ניתן לקבל יעוץ מקצועי וטיפול פרטני מענת נטורופטית והומאופתית קלאסית, מרצה ומאמנת אישית לחיים בריאים. בקליניקה נערכות הרצאות וסדנאות בנושא.



צרו קשר עם ענת דנה -0527270083 | דוא"ל: anatdana7@gmail.com