מתכוני בריאות

סלטים

סלט בורגול/קינואה/קוסקוס מלא ועשבי תיבול

  • כוס בורגול גס או קינואה אדומה או רגילה או קוסקוס מלא. ניתן לערבב קינואה ובורגול.
  • ¾ כוס מים
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה.
  • ½ צרור כוסברה קצוצה
  • ½ כוס שקדים/זרעי דלעת/אגוזי מלך
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים
  • 2 כפות עלי סלרי קצוצים.
  • 1 כף חמוציות או בעונה חצי כוס גרגירי רימון
  • 1 כף צימוקים כהים
  • מיץ מלימון אחד
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח.פלפל לפי טעם

סלט מלפפונים ואצות     

  • ½ ק"ג מלפפונים
  • 3 דפי נורי חתוכים לרצועות דקות או סוג אחר של אצות לבחירה.
  • 5 פיטריות שיטאקי מיובשות פרוסות דק לאחר השריה במים חמים
  • מעט ג'ינג'ר חתוק דק
  • 3 כפות מירין או חומץ אורז
  • 2 כפות רוטב סוייה או תמרי
  • מעט שמן סומסום
  • שומשום מלא/קצח

חוצים את המלפפונים ובעזרת כפית מוציאים את החלק הרך. פורסים באלכסון לרצועות דקות ומערבבים עם שאר החומרים

סלט שעועית אדומה

  • 1 וחצי כוסות שעועית אדומה מושרת ומבושלת
  • 1 בצל סגול
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 2 מלפפונים
  • 2 מקלות סלרי
  • היתן להוסיף חצי כוס גרגרי תירס למי שאוהב.
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן עלי נענע
  • רוטב- כף שמן זית, כפית חומץ, מיץ מלימון
  • מלח.פלפל

סלט שורשים

  • 2 גזרים חתוכים דק לרצועות
  • 2 סלק חתוכים דק לרצועות
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים דק לרצועות
  • בצל ירוק כ3 גבעולים
  • לטיבול שמן זיית, כף סוייה, פלפל ומלח כף מיונז סוייה או דיאטטי.

סלט שומר וקולורבי

  • 3 שומר פרוס דק
  • 2 גזרים פרוסים לחצאי עיגולים
  • 1 קולורבי גדול חתוך לרצועות דקות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • מיץ מ2 לימונים
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח/פלפל

יש להכין את הסלט מראש ולשמור בקרור ללילה.

סלט פסטה מלאה ועגבניות מיובשות     1426899_89317053

  • ½ ק"ג פסטה מלאה/ או פסטה מתירס מבושלת
  • חופן עגבניות מיובשות
  • צרור עלי רוקט חתוך גס
  • ¼ צרור שמיר קצוץ
  • בצל סגול גדול פרוס לרצועות
  • פלפל אדום פרוש לרצועות דקות
  • חופן זייתים שחורחם ללא גרעין חתוכים
  • מעט צנוברים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • מלח/פלפל

יש להשרות את העגבניות  המיובשות לפני במים. ניתן לשדרג ולהוסיף טונה.

סלט אורז

  • 3/4 כוס אורז חום או בסמטי
  • 1/2 כוס אורז פרא
  • 2 פלחי תירס ביינונים
  • 1/2 כוס משמשים מיובשים חתוכים קטן (ללא סולפור)
  • 1/2 כוס דבלים חתוכים קטן.
  • 1 כפית זרעי פשתן.
  • 1/4 כוס צנוברים

להרתיח ולבשל את האורז החום והפרא לסנן ולקרר. לבשל את התירס ל15 דקות ולהסיר גרגירים מהפלח. לקלות מעט את הצנוברים ולערבבאת כל החומרים עם האורז לטבל במטבל לפי טעם אישי.

   סלט פטריות וטופו               

  • לערבב מספר סוגי פטריות: שיטאקי/פורטובלו/שמפיניון טריים
  • 2-3 שיני שום
  • חופן ערמונים טריים או אגוזי מלך
  • חבילת טופו אורגנית
  • כפית מיץ לימון
  • 3-4 גבעולי בצל ירוק
  • נבטים לקישוט

לחמם מעט את הפטריות בשמן ולהוסיף את שאר החומרים.

סלט כרוב סגול ושעועית מאש מונבטת

  • כוס מאש מונבט
  •  חצי כרוב סגול
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות
  •  2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  •   רבע כוס שומשוםקלוי קלות

לרוטב:

  •  2 כפיות חרדל
  •  2 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות סילן
  •  4 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח/פילפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה: מערבבים את המרכיבים של הסלט ובקערה נפרדת את מרכיבי הרוטב. יוצקים רוטב לסלט ומגישים.

מרקים

מרק אספרגוס

  • 450 גרם אספרגוס
  • 1/2כוס מים מהבישול של האספרגוס
  • כפית אבקת מרק טבעית של עוף או ירקות
  • 1 כוס סלרי חתוך לקוביות
  • 3 תפ"א גדולים
  • 1 כפית לימון

לבשל ל5 דקות את האספרגוס לסנן ולשמור בצד כמה מהעלים. לבשל את שאר המצרכים  למשך שעה. כשמתקרר לעבד במעבד מזון למחית. לחמם שוב ולהגיש חם..

תבשילים בריאים

תבשיל כוסמת

  • כוס כוסמת מבושלת
  • כוס עדשים ירוקות מבושלות ומסוננות
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 3 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
  • חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח/פלפל לפי הטעם האישי

אופן ההכנה:  מטגנים את הבצל והשום בשמן זית. מוסיפים את הקישואים והחציל, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל במשך 5-8 דקות. מוסיפים את העדשים, מאדים 5 דקות נוספות מתבלים ומערבבים. מניחים את הכוסמת בצלחת ומוסיפים את הירקות. אפשר לקשט בפטרוזיליה קצוצה.

תבשיל גריסים

המצרכים- 

  • 150 גרם גריסים
  • 50 גרם אגוזי לוז טריים
  • כרובית קטנה מופרדת לפרחים.
  • 1/2 מלפפון קצוץ.
  • מלח ופילפל

אופן ההכנה- לבשל את הגריסים במים למשך שעה ולסנן. לקלות את האגוזים למשך 3 דקות ולקצוצם גס. לערבב את כל המצרכים ולטבל במלח, פילפל וחומץ.

                                                                                  בתאבון!!!

 



צרו קשר עם ענת דנה -0527270083 | דוא"ל: anatdana7@gmail.com